Binnen de huisartsenzorg werkt men steeds meer met verschillende categorale spreekuren. Dit vergt naast kennis van de zorgcategorie ook organisatietalent. Veel is al bekend vanuit opleiding en ervaring. Toch kun je het gevoel hebben "waar moet ik beginnen" en "wat is er allemaal beschikbaar" bij het opzetten of verbeteren van een categoraal spreekuur. Bijvoorbeeld voor de COPD patiënten uit de praktijk, maar ook voor CVRM of wanneer er sprake is van comorbiditeit.

Voor degenen die de organisatie van categorale spreekuren wil verbeteren of nog aan het begin staat van het opzetten hiervan, is er de eendaagse, praktijkgerichte workshop Verbetertraject Categoraal Spreekuur.

Met deze workshop krijg je inzicht in de te nemen stappen die noodzakelijk zijn om een goed gestructureerd spreekuur op te zetten voor een categorie patiënten in de huisartsenpraktijk. Dit in de vorm van het maken van een plan van aanpak.

Hiermee hoop je te bereiken dat je binnen jouw spreekuur eenduidige, structurele zorg biedt aan patiënten in de eerste lijn waarbij de kwaliteit van een dergelijk spreekuur gewaarborgd blijft. Samenwerking, omgaan met belemmeringen en de financiële uitwerking van een categoraal spreekuur, komen in de workshop aan bod.

Daarnaast zullen we je handvatten aanreiken om een implementatie- of verbetertraject te kunnen uitvoeren binnen de huisartsenpraktijk. Veelal bestaat bij de POH wel de kennis van een specifiek ziektebeeld en weet men in grote lijnen welke randvoorwaarden er noodzakelijk zijn om een categoraal spreekuur op te zetten. Echter voor de daadwerkelijke uitvoering komen er vele facetten aan te pas zoals samenwerken met andere disciplines, werkafspraken, protocollen en kwaliteitsborging. Na afloop van de workshop beschik je over je eigen Plan van Aanpak. Per e-mail wordt begeleiding geboden bij de uitvoering van het Plan van Aanpak.

Praktische informatie

voor wie

POH

hoe lang

Een dag

hoeveel deelnemers

6 tot 10

kosten

€ 495,00 p.p.

wanneer

Kan binnen 3 weken georganiseerd worden

Belangstelling? Neem contact op met Mirja van der Hoeven of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.